tisdag, juni 27, 2006

Första uteplatsen klar!



Mitt under semestern fick vi besök av A&M och M som hjälpte oss med allehanda projekt. Däribland en upprensning i trädgården, en nedkapning av gräsmattan med lie (starkt jobbat A!), anläggande av en gång till uppfarten och inte minst grundarbetet för en ny altan. Vi har skottat jord, kärrat jord, täckt mark med plast, burit grus, burit sand och plattat och bankat till underlaget. Stort tack för hjälpen!



På grund av vädrets makter fick själva ytlagret vänta till gästerna lämnat oss, men en stark insats har sett till att markstenarna är på plats! Cajsa inspekterar arbetet och inser nu att det inte var en toalett för hundar som vi byggde.



Cajsa är förundrad över varför man lägger ett nytt golv för att sedan bära dit sand och sopa runt den. Men, sättsanden kommer antagligen bli svår att förklara för henne denna sommar. Notera den eleganta kvastföringen - nästan som Hedvig i barnprogrammet (hon som hade en Uv på taket).



Det färdiga resultatet - dock letar vi efter 2 till likadana stolar, men de verkar ha utgått ur sortimentet. Ser ni sådana någonstans - säg till!



Medan A och Cajsa har tillbringat dagen med att sätta stenar på plats har J lekt lite med sand och spade. Plintarna för den tryckimpregnerade altanen är snart på plats och själva byggandet av stommen kan ta fart! Notera gärna ingenjörskonsten i den provisoriska trappen... =)

1 kommentar:

  1. Rackarn´s vad fint ni har stökat till det vid drömtorpet. Se bara till att ni kan få vila lite under semestern också. Vi får höras snart! Mvh Jonas W

    SvaraRadera

 Recept från Kryddburken.se - men då siten gått i graven återpublicerar jag här.  Chili con carne har aldrig fallit mig i smaken riktigt! Å ...